La voiture est arrivée

 

Jag berättade i någon av de första posterna att vi planerar för en ny fas i våra liv. Nu är tiden kommen och vår campervan har anlänt. Det är en Toyota Proace, inredd av Dethleff med sovplatser och minikök. Vi har spenderat de senaste dagarna med att fylla och organisera vad vi behöver ha med oss. Det finns inte så mycket plats så det gäller att vara minimalistisk. 

Det ska bli vårt nya, enklare liv. För att få plats måste vi dra ner på kläder och prylar att omge oss med. Bara det nödvändigaste får plats. Desto rikare hoppas vi att vårt liv ska bli när vi kommer närmare naturen. Förhoppningsvis ett nyttigare liv, en annan dygnsrytm, mycket motion och uteliv (och då menar jag inte fest och glam).

På något sätt var det nog covid som gjorde att vi äntligen gjorde slag i saken. Vi har funderat på det i flera år. Vi tycker om att köra omkring på småvägar, stanna när vi hittar en fin plats, äta en picknick och övernatta när vi känner för det. De senaste åren har vi campat med tält och det har varit trevligt. Det är bara det att ju äldre man blir desto svårare blir det att krypa omkring på marken, huka sig i ett litet tält och packa upp och ner hela tiden. För att inte tala om att sova på hårda underlag. Därför känner vi att det här kan vara den typ av camping som passar oss. Man stannar bilen och öppnar dörren och - voilà - bara att slå sig ner och njuta. 

Vi hoppas kombinera med besök på historiska platser som vi passerar, vanda i naturen, simma i sjöar eller havet, besöka små restauranger och andra trevliga ställen som dyker upp utmed vägen. Till att börja med planerar vi att lämna Innsbruck i mitten av maj för en vecka i Zürich där vi ska hälsa på Hannes. Därefter reser vi till Sverige och Malmö. Stannar där en vecka/10 dagar innan turen ställs till Karlskrona för att besöka föräldrar och bror. Därefter vidare uppåt landet, utmed östkusten ända upp till Norrland. Där tänker vi oss att stanna någon månad och uppleva naturen. Ja, man får förstås ta hänsyn till covid och se hur det utvecklar sig. Man vet aldrig. Vi är i alla fall vaccinerade så det känns bra. Camping är också ett bra alternativ när man vill hålla avstånd. Vi kan också fricampa då vi är självförsörjande på el medelst solpanel. 

I helgen gör vi en tur i Österrike för att testa bilen och se att allting fungerar med el, värme, gasol osv. Det ska bli spännande. 

Kommentarer

  1. Hej, nu har jag kommit ikapp i din historia. Vilket "Lyxliv" med frihet ni nu kan uppleva. Husbil, det får mig att längta tillbaka till den tiden när jag och min man reste runt i en ombyggd orange volkswagenbuss. att sitta i färjekö eller fastnade någon annan stans gjorde ingenting, vi bryggde vårt Tea och bara njöt. Jag ser fram emot att fortsätta läsa din blogg, eller skall jag säga bloggar. Tack för att du delar med dig.
    Greta-Stina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Greta-Stina, vad trevligt att träffa dig här. Kul att du vill följa mig på vägen. Kul att det väcker glada minnen. Jag tror att livet i en campingbuss för en närmare naturen och tar bort stress och annat som följer vår vardag. Vi ser fram emot att kunna campa ute i naturen och leva ett enklare liv. Vi syns.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Att besöka en konstnär och ett slott

Mora och Zorn

Ett besök i Einsiedeln