På väg ...

Så var det då dags att ge sig ut på den första resan. Vi gav oss iväg i lördags, den 15 maj och turen gick till Zürich för att besöka Hannes som studerar där. På vägen passade vi på att hälsa på våra vänner Maxie och Daniel i Vaduz i Lichtenstein. Det var ganska länge sedan vi sågs så det var trevligt att träffas igen. I dessa coronatider blev det en fika i trädgården i skuggan av furstens av Lichtenstein palats som ligger en bit upp på berget. 




Därefter ställde vi kosan mot Schweiz. Vi hade bokat två nätter på Fischers Fritz camping vid Zürichsjön från söndag till måndag, så behövde en natt innan dess. Vi hittade en jättefin campingplats vid Walensee. Fantastiskt vackert i en dalgång, omgiven av berg i vad som kallas Heidi-land. Heidi är ett par barnböcker av schweiziske författarinnan Johanna Spyri och handlar om en femårig flicka som växer upp med sina farföräldrar. De publicerades 1881 och är en av de mest sålda böckerna någonsin inom schweizisk litteratur.


Firade första övernattningen med cava

Vi hade inte tur med vädret, det regnade för det mesta. Vi hade med oss matlåda från svärmor, så värmde en österrikisk specialitet och heter kas'spätzle. Vi satt torrskodda i bilen så det gick ingen nöd på oss. Första natten att sova i bilen gick jättebra. Man är nära naturen när man ligger på 'övervåningen' och hör regnet smattra mot taket.


Dagen efter fortsatte vi till Zürich, fann oss tillrätta på campingen och körde sedan in till stan för att träffa Hannes. Han gav oss en liten rundtur i stan, inklusive lunch med ostfondue. Vi gick lite i gamla stan och han visade oss var han studerar. Mest regn och rusk så tyvärr inte en helt trevlig promenad. 



Efter turen åkte vi tillbaka till campingen och åt vid en restaurang precis vid sjön. Martin hade läst att problemet med restaurangen var att det tog sådan tid att få maten. Överraskade blev vi dock. Vi beställde en drink och mat och två minuter senare stod kyparen vid bordet med maten. Jag trodde han hade hittat fel bord, men det visade sig vara rätt. Drinken tog lite längre tid att göra och den kom fem minuter senare. Var nog den snabbaste servering jag varit med om. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att besöka en konstnär och ett slott

Mora och Zorn

Ett besök i Einsiedeln