Att fiska för att få middag...

12-16 juni, 2021

Från Lövånger tog vi oss sakta norrut. Stannade en natt i Byske havsbad, utanför Skellefteå och fortsatte sedan till Södra Jävrabodarna, en fiskecamping. Martin var sugen på att fiska och detta verkade perfekt. Ligger vackert vid havet och vi hittade en plats med utsikt över vattnet. 


Så var det det här med fisket. Det visade sig vara en aqua-kultur och sålunda fanns det stor chans att Martin kunde fånga ett par firrar. Det kostar inget att fiska, man betalar för det man drar upp. Jag slog mig till ro med en god bok och övervakade fisket på lite avstånd. Det tog inte lång stund för honom att dra upp två fina laxöringar. Han var mäkta stolt. Dessa tillredde han sedan till middag på kvällen. Smakade gudomligt

Och när storfiskaren talar om...

Det var så fint på platsen så vi stannade ytterligare en natt, gick en promenad i omgivningen och bara kopplade av. Man känner att man behöver det efter ett par veckors körande. Andra kvällen fick han bara en liten firre, men filéerna passade bra att lägga i Keldas thaisoppa. Supergott. 

Så här såg det ut klockan halv ett på natten

Vi fortsatte vår färd, nu mot Luleå där vi träffade min brorson Anton och hans flickvän Lisa. De bjöd på vegetarisk lasagne första kvällen. Gudomligt gott. Andra kvällen åt vi på en jättemysig restaurang i Luleå, Hemmagastronomi. Låg fint vid vattnet i Norra hamnen och vi hade tur med soligt och skönt väder. 

Dagen efter lämnade vi Luleå och fortsatte mot Haparanda och finska gränsen. Tyvärr ännu inte öppen. Vi följde Torne älv norrut för nya äventyr. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att besöka en konstnär och ett slott

Mora och Zorn

Ett besök i Einsiedeln