Midsommar och fiskafänge

24-26 juni, 2021

Vi styrde kosan tillbaka mot Kiruna, men stannade i en liten ort som heter Kalasjärvi, där Martin hade hört att fiskarna biter. Han köpte ett fiskekort för tre dagar on-line och drog sig ner mot älven. Jag installerade mig i bilen och slog upp datorn. Ett antal timmar senare kom Martin tillbaka med en gädda! Midsommarmaten räddad, eller...?

Fiskaren och Kocken

Vi hade redan inköpt sill och potatis dagen till ära. Nu fick det bli förrätt och gäddan huvudrätt. Den var så stor att vi bara kunde äta halva, så resten åts på midsommardagen i en soppa med färskpotatis, grönsaker och grädde. Inte illa alls. 

Tillbaka till midsommaraftonen. Vi körde genom Kiruna för att ta oss mot Abisko, Björkliden och Narvik. Det började bli sent och det var ont om campingplatser så i slutändan stannade vi på en öde parkeringsplats utmed vägen i Bergforsen. Inte den roligaste omgivningen, men det gick. Vi hade i alla fall mat.

Inte världens roligaste rastplats. Så här ser man ut när
 man går ut i myggornas land

Dagen därpå ville Martin söka fiskelyckan igen, men vi hittade inte vägen till sjön, så vi fortsatte vår resa istället. Gjorde ett kort uppehåll i Abisko och Björkliden. Såg den vackra Lapporten. 

Vackra Lapporten med omgivningar

Inte heller här hittade vi en trevlig camping så bestämde oss för att testa lyckan med Norge. Vid gränsen stannade vi till i tullen och när de frågade om vi hade något att förtulla sa vi nej. "Alkohol då?" Ojdå, hade ju inte tänkt så långt att man inte får ta med sig hur mycket alkohol som helst. Jag, som är ärligheten själv, sa att vi hade en flaska vodka och en gin, och några lådviner. Han fick titta och var snäll nog att låta oss åka igenom. Kanske visste han vad som väntade 20 km in i Norge där gränskontrollen ligger dessa dagar.

Trots att vi är fullt vaccinerade och hade kort med oss som bevisade det, accepterar norrmännen bara EU-certifikatet. Det blev att vända om och köra tillbaka till Sverige igen. På vägen upp hade vi sett en trevlig rastplats vid sjön/floden och vi ställde in oss på den. Den hade redan börjat fyllas upp när vi kom, men vi hittade en fin plats vid vattnet. Här tillredde och åt vi resten av gäddan. Sedan var det dags för fotboll, Italien - Österrike. Tyvärr förlorade Österrike i förlängningen.

Fin utsikt från vår övernattningsplats

Vi sov gott till bruset av forsen. Nu har Martin gett sig ut med fiskespöet igen. Har jag haft nog av att äta fisk? Ja, nog är det så. Får se om vi hinner med en liten vandring i Abisko nationalpark idag. Annars kanske det blir imorgon. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att besöka en konstnär och ett slott

Mora och Zorn

Ett besök i Einsiedeln